Cursus Urban Sketching

Op tekentour door Haarlem en omgeving!

 Haarlem is een prachtige stad en voor veel kunstenaars een inspiratiebron. Zo ook voor mij. Graag deel ik mijn enthousiasme met je. Ga je mee op tekentour door Haarlem en omgeving? Ik leer je in een eenmalige workshop het plezier van Urban Sketching.

Je leert onder andere:

  • de basics van het Urban Sketchen.
  • goed naar je omgeving te kijken. 
  • materiaal kennen waarmee je buiten kan tekenen. 
  • jouw perfectionisme los te laten, want iedereen kan tekenen! 

De les start met een korte uitleg en daarna ga je lekker zelf aan de slag, waarbij je naast een aantal leuke oefeningen, veel individuele tips en tricks krijgt. De workshop is geschikt voor beginners.

 

Wat krijg je? 

  • een heerlijk moment voor jezelf! 
  • genoeg inspiratie om ook zelf lekker te gaan tekenen.
  • een leuke creatieve middag.
  • een hand-out 

Wanneer en waar: vrijdag 15 september in Haarlem

Tijdstip: van 12:00 uur tot 14:00 uur

Kosten: 50 euro 

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 10.

Materiaal: neem je eigen schetsboek en tekenspullen mee, je kunt eventueel ook van mij gebruiken.

 


Workshop Urban Sketching 15 september

Leuk dat je mee wilt doen aan de workshop! Je bevestigt je deelname door de betaling direct te voldoen.

 

Hoera! Je schrijft je nu in voor de workshop Urban Sketching. Je gaat dus met mij op tekentour in Haarlem. Je ontvangt in de week dat de cursus begint, meer informatie waar we afspreken..

€ 50,00

  • Beperkt beschikbaar

Terugblik op de vorige Urban Sketching cursussen

Reviews deelnemers urban sketching

"Super genoten van de workshop Urban Sketching. In Haarlem zijn we op verschillende soorten mooie buitenlocaties geweest. Zelfs met slechter weer wist je een prachtig uitzicht op de Grote Kerk te vinden. Thuis heb ik de tekeningen van kleur voorzien. Ik heb geleerd goed te kijken, gewoon beginnen, arceren, donker-licht en dat het altijd goed is. P.S. niet alles lukte, dan ging ik naar het volgende witte vel. Femke bedankt voor je enthousiasme en tips."

Paulien de Bruine

"Een super ervaring! Leuke kleine groepen waardoor er veel ruimte was voor persoonlijke aandacht. Ik had helemaal geen ervaring en sommige anderen wel. Door de manier waarop Femke de workshop gaf, kreeg ik toch de tips en trucs die voor mij werken en ben ik super trots op het resultaat en blijf ik doorgaan met tekenen."

Marieke Zandijk

"Ik had totaal geen ervaring met tekenen, maar de cursus Urban Sketching sprak mij erg aan. Ook al vond ik het wel eng om mee te doen. Die angst was helemaal niet nodig, want Femke stelde mij gelijk op mijn gemak. Ik heb erg veel geleerd, met name goed kijken. De tips die Femke gaf hebben mij geholpen om van niets naar iets te komen."

Lonneke Roelofs

"Op een hele ontspannen manier naar je omgeving kijken en daar jouw eigen beeld van te maken. Urban sketching laat je veel intensiever kijken naar je omgeving dan wanneer je een foto neemt. Femke begeleidt de cursisten op een hele ontspannen manier en iedereen op zijn/haar eigen niveau. Ervaring of niet, dat maakt niet uit, er is altijd wat te leren en voor ieder op zijn eigen niveau. Dit is een cadeautje aan jezelf om even lekker te mogen zitten en tekenen en dat kan dus overal."

Laura Peetoom


"schoonheid zit 'm in de kleine dingen"

Urban Sketching workshop
Tekenen in Lissabon

"Ongeveer vijftien jaar geleden maakte ik kennis met Urban Sketching: buiten tekenen met je schetsboek, pennen en aquarelletje. Ik zat toen op de Wackers Academie in Amsterdam. Wekelijks bezochten we plekjes in de stad om te tekenen. Ik vond het meteen helemaal geweldig. In het buiten tekenen vind ik rust en schakel ik al mijn gedachten uit. Dan ben ik helemaal in het nu, een soort van mindfullness eigenlijk.

 

Daarnaast is er zoveel moois om je heen te zien! Je leert anders naar de wereld te kijken. Schoonheid zit 'm in de kleine dingen. Door goed naar je omgeving te kijken, leer je de dingen weer opnieuw te waarderen. Het park om de hoek, de gebouwen in de stad. Je eigen omgeving is al zo de moeite waard om te tekenen. Inmiddels heb ik op heel veel plaatsen getekend. Tijdens vakanties, weekendjes weg en verre reizen. Reis je met me mee? Bekijk hier mijn travel sketches.

 

Het fijne van Urban Sketching is dat iedereen het kan! Zeker als je je eigen perfectionisme loslaat. Bovendien is een schetsboek en een pennetje in je handtas zo gepakt.

 

Wil je ook ervaren hoe het is om buiten te tekenen? Ik steek je graag aan met dit fijne tekenvirus! 


Bekijk Fem's schetsboeken