Workshop Urban Sketching

voorjaar 2022: Op tekentour door Haarlem en omgeving!

Ben je ook zo klaar met het binnen zitten? Nu het weer mag, is het tijd om erop uit te trekken! In samenwerking met Tekenschool Kobalt, neem ik je mee op tekentour door de mooie stad Haarlem en omgeving. 

In een korte cursus van drie dagen help ik je op weg met:

  • de basics van het Urban Sketchen.
  • goed naar je omgeving te kijken. 
  • alles over materiaal. 
  • verschillende technieken.
  • perspectief en compositie. 
  • jouw perfectionisme los te laten. 

De bijeenkomsten starten met een korte uitleg en daarna ga je vooral zelf aan de slag, waarbij je veel individuele tips en trics krijgt. Deze cursus is geschikt voor beginners.

 

Wat krijg je?

  • een heerlijk moment voor jezelf! 
  • genoeg inspiratie om tijdens je vakantie ook zelf lekker te gaan tekenen.
  • een leuke creatieve avond. 

Kosten: 170 euro, inclusief materiaal dat je mee naar huis krijgt. 

Aantal deelnemers: maximaal 8.

Wanneer: voorjaar 2022

Reviews deelnemers

"Super genoten van de workshop Urban Sketching. In Haarlem zijn we op verschillende soorten mooie buitenlocaties geweest. Zelfs met slechter weer wist je een prachtig uitzicht op de Grote Kerk te vinden. Thuis heb ik de tekeningen van kleur voorzien. Ik heb geleerd goed te kijken, gewoon beginnen, arceren, donker-licht en dat het altijd goed is. P.S. niet alles lukte, dan ging ik naar het volgende witte vel. Femke bedankt voor je enthousiasme en tips."

Paulien de Bruine

"Een super ervaring! Leuke kleine groepen waardoor er veel ruimte was voor persoonlijke aandacht. Ik had helemaal geen ervaring en sommige anderen wel. Door de manier waarop Femke de workshop gaf, kreeg ik toch de tips en trucs die voor mij werken en ben ik super trots op het resultaat en blijf ik doorgaan met tekenen."

Marieke Zandijk


Ervaringen van De Pen van Fem

Urban Sketching workshop
Tekenen in Lissabon

"Ongeveer vijftien jaar geleden maakte ik kennis met Urban Sketching: buiten tekenen met je schetsboek, pennen en aquarelletje. Ik zat toen op de Wackers Academie in Amsterdam. Wekelijks bezochten we plekjes in de stad om te tekenen. Ik vond het meteen helemaal geweldig. In het buiten tekenen vind ik rust en schakel ik al mijn gedachten uit. Dan ben ik helemaal in het nu, een soort van mindfullness eigenlijk.

 

Daarnaast is er zoveel moois om je heen te zien! Je leert anders naar de wereld te kijken. Schoonheid zit 'm in de kleine dingen. Door goed naar je omgeving te kijken, leer je de dingen weer opnieuw te waarderen. Het park om de hoek, de gebouwen in de stad. Je eigen omgeving is al zo de moeite waard om te tekenen. Inmiddels heb ik op heel veel plaatsen getekend. Tijdens vakanties, weekendjes weg en verre reizen. Reis je met me mee? Bekijk hier mijn travel sketches.

 

 Het fijne van Urban Sketching is dat iedereen het kan! Zeker als je je eigen perfectionisme loslaat. Bovendien is een schetsboek en een pennetje in je handtas zo gepakt.

 

Wil je ook ervaren hoe het is om buiten te tekenen? Ik steek je graag aan met dit fijne tekenvirus! Schrijf je in via Tekenschool Kobalt


Bekijk Fem's schetsboeken