· 

Workshop pen en inkt, een impressie

Cursus tekenen Pen en Inkt
Ter inspiratie, een tafel met eigen werk

Op zondag 31 oktober vond de allereerste workshop Pen & Inkt plaats. Zeven deelnemers kwamen naar Tekenschool Kobalt in Haarlem om twee uur lang ondergedompeld te worden in de wereld van pentekeningen.

 

Wat kan je met pennen en inkten? Welk materiaal is er? Wie zijn mijn inspirators? En hoe maak je tekenen laagdrempelig? Perfectionisme loslaten en goed leren kijken. Het kwam allemaal aan bod. Aan de hand van mijn eigen werk laat ik zien wat er mogelijk is. Fijne gedetailleerde pentekeningen van dieren, mensen in het openbaar vervoer die ik 'live' tekende en stadsgezichten die ik op locatie met kroontjespen en gewassen inkt tekende.

 

Maar, het is niet voor niets een workshop en daarom gingen we natuurlijk ook snel zelf aan de slag. Op welke manieren kun je allemaal arceren? Hoe geef je toon, textuur en volume weer? En wat gebeurt er als je water toevoegt aan Indian inkt? Of inkt combineert met aquarel? Met een aantal leuke oefeningen werd uiteindelijk onderstaand werk gemaakt. 


Heb jij ook zin in deze workshop?

De volgende workshop Pen & Inkt organiseer ik op zondag 12 december, van 13:00 uur tot 15:00 uur bij Tekenschool Kobalt in Haarlem. Meer info of meteen inschrijven? 


resultaten van de deelnemers

Reactie schrijven

Commentaren: 0