Waar ga jij pootjebaden deze zomer?

De kerstvakantie is nog maar net voorbij en de zomer staat alweer voor de deur. Als je de reclames van de vakantiediscounters moet geloven tenminste. Weet jij al waar je gaat pootjebaden deze zomer? Ik deel hier twee van onze absolute toppers! Met een inkijkje in mijn geïllustreerde reisdagboeken. Ik neem je mee naar... Spanje en Frankrijk.

Eerlijk is eerlijk: met basisschoolkinderen moet je er op tijd bij zijn. Want de leukste plekjes zijn soms in november al volgeboekt (!). Ben je nog op zoek? Dit zijn dus twee absolute toppers van de vakantiebestemmingen waar wij de afgelopen jaren met onze kids van 6 en 4 de zomer vierden. En waar ik ook tijd voor mezelf vond. Om te tekenen!

 

Het verloren paradijs

De afgelopen zomer vlogen we al voor de vierde (!) keer richting de Costa de la Luz, Zuid Spanje. Ja echt, vroeger waren wij heel avontuurlijk... Maar goed, vlakbij het Andalusiaanse dorpje Conil de la Frontera ligt tussen de pijnboombossen het prachtige Paraiso Perdido verscholen. Het verloren paradijs. Een heerlijke plek om twee weken bij te komen en verder niks te doen dan genieten van het lekkere eten, de omliggende witte bergdorpjes en de brede witte zandstranden. En niet te vergeten: het Spaanse ritme te volgen. Het mooiste van de Costa de la Luz is dat nog maar weinig buitenlandse toeristen deze strook heeft ontdekt. Dus je struikelt hier (nog) niet over de Nederlanders en het broodje van kootje.

 

Heerlijk toeven in je hangmatje

In 2017 maakten we een geslaagd uitstapje naar Frankrijk. Op aanraden van vrienden slaan we af bij Le Mas d’Haut in de provincie Limousin. Waar het Nederlandse echtpaar Willem en Paula een 16e eeuws château opknapten en omtoverden tot een kindvriendelijke vakantiebestemming. Ze runnen er nu een kleinschalige accommodatie waar je gîtes en ook safaritenten kunt huren. Het is een paradijs voor kinderen. Skelters, driewielers en fietsjes; genoeg materiaal waarmee kinderen de hele dag op het domein op avontuur kunnen. Ook met het omheinde zwembad kun je je kinderen hier gerust loslaten. Zo kun jij zelf in je hangmat van de rust en je Gin Tonic genieten. Of van je schetsboek natuurlijk. 

 

Zelf eitjes rapen

De ochtend in kalmte beginnen? Dat kan hier! Iedere ochtend neemt Willem de jongste gasten mee op zijn ronde langs alle boerderijdieren. Welk kind wil er nu geen verse eieren uit het kippenhok halen? Of de geiten, varkens en schapen voeren? Precies, die van ons stonden iedere ochtend te popelen! Zo vond ik tijd voor mezelf. Ik tekende een schetsboekje vol (!) wat best een prestatie is met twee peuterkleuters om je heen. O ja, en bijna vergeten de niet te versmaden table d'hôtes met verse lokale en biologische producten. Gezellig tafelen onder de grote linden met de andere gasten. Wij sloegen ze niet over. Een versgebakken pizza uit de houtoven behoort overigens ook nog eens tot de opties!

 

 

Weer even terug in het chateau

Tja, waar wij gaan pootjebaden over een paar maanden? We zijn nog op zoek naar een leuk adresje. Heb jij misschien een leuke tip? De afgelopen winter waande ik me in ieder geval weer even op Le Mas d’Haut. In gedachte dan. Ik tekende in opdracht van Willem en Paula de façade van het ‘kasteel’ waar ze samen met hun kinderen wonen. Het liefst was ik natuurlijk naar Frankrijk gereden om de voorgevel live vast te leggen. Maar aangezien het domein op zo’n negen uur rijden vanuit Haarlem ligt, koos ik deze keer toch voor een foto. Wie weet waar mijn reisdagboek mij de komende zomer weer heen brengt...

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0