· 

Een visueel verslag van de dag

 

Hoe haal jij het beste uit jezelf? Heb je de regie over je eigen loopbaan? Of twijfel je wat je volgende stap moet zijn? De coaches van Topvrouw begeleiden al 5 jaar vrouwelijk talent naar de top. Dit jubileum moest natuurlijk gevierd worden. Met terugblikken, workshops en een afsluitende borrel. Ik was erbij. En maakte een visueel verslag van deze dag. Een terugblik.

Dat de gezichten achter Topvrouw een hecht team vormen, blijkt wel. Voor het 5-jarig bestaan verrassen de coaches, de oprichtster Margreet van Rixtel met een bijzonder cadeau. Nadat een van de coaches mij tijdens een eerder evenement de gehele dag had zien schetsen, vroeg ze mij of ik hetzelfde wilde doen tijdens het jubileum feestje. En zo geschiedde.

Impressie van de middag


Ook een visueel verslag van de dag?

Heb jij binnenkort een evenement, bedrijfsfeest, jubileum, conferentie of symposium? Laat mij dan het verslag van de dag maken. Meer weten? Stuur me dan een mail naar info@femkevanderzee.nl 


Als de eerste gasten binnendruppelen, leg ik nog snel de feestlocatie Makeblijde vast. Daarna begeef ik me naar binnen om de gasten te tekenen aan de koffietafel. Dat ze op de tekeningen niet allemaal lijken, geeft in dit verslag niet al te veel. Ik vind het belangrijk dat er in het schetsboek een impressie van de middag ontstaat. Dus ik focus me vooral op de sfeer en bijvoorbeeld minder op de inhoudelijke gesprekken. Dat zie en voel je terug in mijn werk.

 

 

Ik teken de hele middag door. Iedere coach geeft een gastcollege en koppelt daar een workshop aan vast. Interessante onderwerpen passeren de revue en de tientallen gasten vermaken zich prima. Ze hebben niet door dat ik ze teken. Zo voelen ze zich niet ongemakkelijk. Missie geslaagd. Aan het einde van de middag overhandig ik Margreet een portret van haarzelf. Ik laat haar het resultaat uit het schetsboek zien. Ze is er zichtbaar blij mee. Ik neem het mee naar huis om het cadeau helemaal af te maken. Ik maak er een schriftelijk verslag bij in kalligrafisch lettervorm. 


 

“Ik kijk met enorm veel plezier terug op mijn jubileum. En jouw grote ‘samenvattende’ tekening laat ik op dit moment inlijsten zodat ik het op kantoor kan hangen. Dat is zo’n mooie visuele herinnering.

 

De vorm waarin het cadeau gegoten is, is prachtig en voor mij speciaal. Ik ben in Japan geweest en heb met een dergelijk boekje bij alle tempels rondgelopen. Daar zitten tekenaars die in het Japans een spreuk opschrijven. Voor mij een heel dierbare herinnering aan mijn Japan reizen. En nu krijg ik een vergelijkbaar boek van jou met tekeningen. Echt heel bijzonder.”

 

Margreet van Rixtel, oprichtster Topvrouw

 

"Topvrouw vierde afgelopen september haar eerste lustrum. Als cadeau voor Margreet van Rixtel, oprichter van Topvrouw, hebben we Femke gevraagd de viering te tekenen. Omdat het een verrassing was, moest de voorbereiding zorgvuldig gepland worden. Femke toonde zich zeer flexibel en kwam met creatieve mogelijkheden. Zoals een ansicht van de dag en een collage. Tijdens de viering zat ze haast onzichtbaar te tekenen. Daardoor voelden de gasten zich onbespied en op hun gemak. Knap, zoals je er kunt zijn en toch niet opvalt! En dan de tekeningen zelf. Sfeervol en met oog voor wat er toe doet. Zoveel schetsen in zo'n korte tijd gemaakt. Vervolgens werk je ze uit en voorziet ze van tekst. Daarmee ontstaat echt een prachtig, authentiek document ter herinnering aan een memorabele gebeurtenis. We waren allemaal diep onder de indruk van je ambacht!"

 

Heleen Brinkman, coach bij Topvrouw

 Ook een visueel verslag van de dag?

Heb jij binnenkort een evenement, bedrijfsfeest, jubileum, conferentie of symposium? Laat mij dan het verslag van de dag maken. Meer weten? Stuur me dan een mail naar info@femkevanderzee.nl 


Reactie schrijven

Commentaren: 0