zeven feitjes over femke


 

  • Ik woon in Haarlem. In een karakteristiek huis uit 1912. Met 3 kinderen, man Michael en kat Jip.

  • Ambacht zit in het bloed. Zo heeft mijn vader een eigen glasatelier en boekbinderij. Mijn opa inspireerde mij als kind al. Hij maakte prachtige houtskool tekeningen. Als ik bij mijn opa was geweest, had ik boordevol inspiratie. Ik tekende als 12-jarige met houtskool en inkt. Opvallend, want na zoveel jaar is dat nog steeds mijn favoriete materiaal. 

  • Ik ben gek op gevulde speculaas. Vooral in de wintermaanden.

  • Ik werkte jarenlang als freelance tekstschrijver voor de zakelijke markt. Om na een dag op kantoor te ontdooien van de corporate wereld waarin ik verkeerde, tekende ik de mensen om mij heen op de heen- en terugweg in de trein en metro. Heerlijk was dat! Dat fijne gevoel wilde ik wel vasthouden. In 2018 besloot ik van het illustreren mijn werk te maken. Ik volg nu mijn passie, af en toe in combinatie met het schrijversvak. 

  • Ik droom ervan om een prentenboek uit te geven. Door mijzelf geschreven en geillustreerd uiteraard.

  • Een volle vaatwasser, een Haarlems hofje of een slapend kind. Ik haal inspiratie uit alles wat ik om mij heen zie. Als ik nu terugblader in mijn schetsboeken, ga ik weer helemaal terug in dat moment. De geuren, kleuren, mensen, en gesprekken die ik op dat moment voerde.  Dat is het magische van tekenen, het is mindfulness. Als ik teken, ben ik helemaal in het nu. Ik ga dan ook zelden zonder mijn schetsboek en pennen op pad. 

  • Als moeder van drie ben ik altijd druk. Ik zit in het zwembad, breng mijn dochtertje naar theaterles en in het weekend kijk ik hoe mijn oudste zichzelf in het zweet werkt tijdens de judoles. Tussendoor probeer ik tijd vrij te maken voor mezelf, mijn man en last but not least: mijn werk. Iets waar ik super veel plezier uit haal. Mijn grootste uitdaging van dit moment!