· 

Expositie Haarlemse Hofjes in Kloostergangen

 

Het zijn besloten paradijsjes, de 22 hofjes die Haarlem telt. Misschien net iets teveel om in mijn eentje in een hele zomer te tekenen. Maar samen met tien andere kunstenaars kwamen we wel heel ver. Vanaf 7 december t/m 4 januari exposeer ik samen met enkele andere kunstenaars in de Kloostergangen van het stadhuis in Haarlem. 

Nog lang niet heb ik ze allemaal getekend: de 22 hofjes die Haarlem rijk is. Ik tekende er de afgelopen zomer vier en enkele zijn nog verder in de maak. Het resultaat, en nog twee portretten van een bewoonster van een van de hofjes, kun je vanaf 7 december dus komen bewonderen. Officieel geopend om 16:00 uur door Bert van Apeldoorn, regent van het Hofje in den Groenen Tuinen, welke ik eveneens tekende.

 

Groene vingers

Soms met een heerlijk zonnetje op mijn hoofd, de andere keer schuilde ik voor de regendruppels en windvlagen. De ene keer maakte ik de tekening thuis af, de andere keer deed ik dat op locatie. En reken maar, er komen er nog meer. Want wat zijn ze toch mooi om te tekenen die prachtige hofjes. Ook tekende ik in het hofje van Bakenes (1395), dat het oudste hofje van Nederland claimt te zijn. Verborgen achter een hoge muur en een poort, net achter de Toneelschuur, ga je even terug in de tijd. De tekening is nog een schets, maar ga ik zeker afmaken en deel ik later nog. Alle hofjes hebben een ding gemeen: de bewoners van de hofjes hebben allen groene vingers, want iedere tuin zag er even keurig en netjes onderhouden uit.

 

Nu verkrijgbaar in de webshop!

Wat zijn ze mooi, die Haarlemse Hofjes! Haarlem telt maar liefst 22 hofjes. De Pen van Fem tekende er al een aantal op locatie. De originele tekeningen zijn nu te koop in de shop. Binnenkort zijn ze ook als print te bestellen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0