Urban Sketching

Zomer van 2023
Urban Sketching · 20. september 2023
De zomer is alweer voorbij. Een mooi moment om terug te blikken op de vakantie in Italie. Kijk je mee in mijn schetsboeken?

Haarlem Urban Sketchers: Amsterdamse Poort tekenen
Urban Sketching · 13. april 2023
Toen Haarlem Urban Sketchers een sketchevent plande bij de Amsterdamse Poort, wist ik: dit is mijn kans! En zo streek ik op mijn klapstoeltje, op zaterdagochtend neer op de koudste en winderigste plek, maar wel met, vond ik, het beste uitzicht op de poort. Samen met nog een aantal andere tekenfanaten.

Het Kweekcafe: een plek voor iedereen!
Urban Sketching · 12. april 2019
In Haarlem poppen steeds meer leuke tentjes op. Al een hele tijd op mijn lijstje stond het Kweekcafe! Let's draw this...

Lang leve de Haarlemse Hofjes!
Urban Sketching · 05. september 2018
Als je het niet zou weten, loop je er zo aan voorbij. In de binnenstad van Haarlem zitten ruim twintig hofjes verscholen. Ze zijn eeuwenoud. En nog prachtig onderhouden. Ik tekende de afgelopen zomer drie van deze pareltjes, en schreef er ook nog wat tekst bij. Nu te zien en te lezen in de Haarlemse Hofjeskrant.

De drukte van de stad, de rust van het hofje
Urban Sketching · 27. juli 2018
Als ik op een vroege zaterdagochtend over de Botermarkt fiets, op weg naar het hofje van Loo, is de reuring al daar. Ik manoeuvreer mezelf langs de Haarlemmers die druk zijn met hun wekelijkse bezigheden. Over de markt struinen, visje hier, kaasje daar, een goed geschuimde cappuccino bij espressobar Mogador en nog even in de rij bij Slagerij Mabrouk. Ik sla het gezellige tafereel gade, en fiets verder door de Barrevoetestraat, op zoek naar dat ‘oh schijnt, zo mooie hofje’.

Het dak op!
Urban Sketching · 19. juli 2018
Maanden heb ik gewacht op het moment dat De Dakkas in Haarlem haar deuren opende. Want het uitzicht op de rooftop van parkeergarage De Kamp, is fenomenaal. Als fervent tekenaar en urban sketcher, kon ik natuurlijk niet wachten om dit panoramische uitzicht vast te leggen.