Huisportret

Huisportret/winkelportret van modebedrijf Rinsma
Huisportret · 05. juli 2023
Voor het 135 jarig jubileum van de modewinkel Rinsma, tekende ik het winkelpand in het Friese Gorredijk. Om dit te vieren, kreeg de nieuwe generatie directie, dit 'huisportret' van mijn hand.

Drie panden in één huisportret
Huisportret · 08. september 2022
Drie gebouwen, op drie verschillende plekken, op één tekening. Ik tekende de panden waar het bedrijf GoodUp de afgelopen tien jaar gehuisvest is (geweest). Eerst onder de naam 1% Club en later onder hun huidige naam. Ik verwerkte de logo's subtiel in de tekening. Kan jij ze vinden?

Huisportret van een historisch geboortehuis
Huisportret · 12. april 2022
Dit geboortehuis is wel een heel bijzondere: een monumentaal pand uit 1902. Ik maakte er een huisportret van. Lees hier het verhaal achter de villa en bekijk het tekenproces.

The making of a... huisportret
Huisportret · 11. oktober 2021
Wat kreeg ik weer een mooie opdracht! Deze prachtige vrijstaande villa. Met zoveel karakteristieke details. Afgelopen weekend kregen de eigenaren een tekening van hun huis dat ze na dertig jaar gaan verlaten. Het werd weer eens tijd voor een timelapse.

Huisportret: van massagestudio naar oude bakkerij
Huisportret · 04. oktober 2021
Voor dit huisportret ontving ik foto’s uit een vergeeld foto-album. Op een van de plaatjes poseren de eigenaren voor hun bakkerij in Amsterdam West. ‘Van bakkersfiets naar een Mercedes voor de deur’, lees ik in een bijschrift. Dat ze trots op hun winkel zijn, is duidelijk. Dat de bakker nog in de harten van de familie zit ook; de kleindochter van het echtpaar klopt zoveel jaar later bij mij aan om er een huisportret van te laten maken.

Portret van een woonbuurt
Huisportret · 06. januari 2021
Het was half december precies vijf jaar geleden dat de eerste bewoners het nieuwe woongebied Wilgenrijk betraden. Om dit te vieren, kregen zij van de projectontwikkelaar een huisportret van De Pen van Fem cadeau.

Een huisportret als blijvende herinnering
Huisportret · 01. januari 2021
Regelmatig krijg ik het verzoek om een huisportret te maken. Voor een verhuizing, bruiloft, verjaardag, jubileum, of bedenk maar een reden. Ze hebben wel allemaal een ding gemeen: het huis brengt vaak warme gevoelens naar boven en herbergt herinneringen die bewaard moeten blijven. Met een huisportret maak ik die herinneringen blijvend en tastbaar. Net zoals met deze landelijke woning.