15. december 2022
De Pen van Fem groeit! Ik sluit 2022 dan ook knallend af, want dit was het beste jaar ooit. Hoe fijn is dat! Wat deed ik allemaal dit jaar? Dat lees je in deze blog.

Drie panden in één huisportret
Huisportret · 08. september 2022
Drie gebouwen, op drie verschillende plekken, op één tekening. Ik tekende de panden waar het bedrijf GoodUp de afgelopen tien jaar gehuisvest is (geweest). Eerst onder de naam 1% Club en later onder hun huidige naam. Ik verwerkte de logo's subtiel in de tekening. Kan jij ze vinden?

Op de kunstmarkt in Spaarndam
Expositie · 07. augustus 2022
Voor alles een eerste keer. Zo ook mijn deelname aan de Spaarndamse Kunstmarkten. Ik schreef me begin dit jaar in, met als belangrijkste reden: een stok achter de deur om meer vrij werk te maken; want dat schiet er tussen de betaalde opdrachten nogal eens bij in. Mooie reden toch!

Huisportret van een historisch geboortehuis
Huisportret · 12. april 2022
Dit geboortehuis is wel een heel bijzondere: een monumentaal pand uit 1902. Ik maakte er een huisportret van. Lees hier het verhaal achter de villa en bekijk het tekenproces.

Getekend verslag van een trouwdag
Verslag van de dag · 05. april 2022
Je trouwdag: het is de mooiste dag van je leven. Natuurlijk nodig je een fotograaf uit. Heb je wel eens gedacht om van de foto's illustraties te laten maken? Hoe origineel is dat! De Pen van Fem maakt tekeningen in een speelse stijl met pen en aquarel.

Kunst voor Oekraine

Workshop pen en inkt, een impressie
Workshops · 02. november 2021
Op zondag 31 oktober vond de allereerste workshop Pen & Inkt plaats. Zeven deelnemers kwamen naar Tekenschool Kobalt in Haarlem om twee uur lang ondergedompeld te worden in de wereld van pentekeningen.

The making of a... huisportret
Huisportret · 11. oktober 2021
Wat kreeg ik weer een mooie opdracht! Deze prachtige vrijstaande villa. Met zoveel karakteristieke details. Afgelopen weekend kregen de eigenaren een tekening van hun huis dat ze na dertig jaar gaan verlaten. Het werd weer eens tijd voor een timelapse.

Huisportret: van massagestudio naar oude bakkerij
Huisportret · 04. oktober 2021
Voor dit huisportret ontving ik foto’s uit een vergeeld foto-album. Op een van de plaatjes poseren de eigenaren voor hun bakkerij in Amsterdam West. ‘Van bakkersfiets naar een Mercedes voor de deur’, lees ik in een bijschrift. Dat ze trots op hun winkel zijn, is duidelijk. Dat de bakker nog in de harten van de familie zit ook; de kleindochter van het echtpaar klopt zoveel jaar later bij mij aan om er een huisportret van te laten maken.

Een heel persoonlijk huwelijkscadeau
Verslag van de dag · 19. september 2021
Wat geef je iemand voor een bruiloft? Het liefst iets origineels natuurlijk. Een envelop, een flesje wijn? Lief bedoeld, maar uiteindelijk beland je cadeau bij de andere envelopjes en weet het bruidspaar straks echt niet meer wie de gulle gever van dat briefje van vijftig was. De zus van de toekomstige bruid Marieke had ook liever iets anders voor ogen en liet een uniek familieportret maken.

Meer weergeven