12. april 2019
In Haarlem poppen steeds meer leuke tentjes op. Al een hele tijd op mijn lijstje stond het Kweekcafe! Let's draw this...
15. januari 2019
Hoe haal jij het beste uit jezelf? Heb je de regie over je eigen loopbaan? Of twijfel je wat je volgende stap moet zijn? De coaches van Topvrouw begeleiden al 5 jaar vrouwelijk talent naar de top. Dit jubileum werd gevierd en ik maakte een visueel verslag van deze dag. Een terugblik.

08. januari 2019
De kerstvakantie is nog maar net voorbij en de zomer staat alweer voor de deur. Als je de reclames van de vakantiediscounters moet geloven tenminste. Weet jij al waar je gaat pootjebaden deze zomer? Ik deel hier twee van onze absolute toppers! Met een inkijkje in mijn geïllustreerde reisdagboeken. Ik neem je mee naar... Spanje en Frankrijk.
30. december 2018
Soms blik je terug op een jaar zoals ieder ander jaar. Met hier en daar wat hoogte- en dieptepuntjes. De afgelopen jaren keek ik meestal terug op weer een jaar dat ik op kantoor had versleten. Met weinig ruimte voor eigen creativiteit. In het keurslijf zeg maar. In 2018 ging het anders.

10. december 2018
Het was een feest om te tekenen afgelopen weekend. Tijdens het verjaardagsfeestje van de 40-jarige Monique. Na afloop kreeg ze haar feest opgetekend in een vol schetsboek met een impressie van de avond.
06. december 2018
Het zijn besloten paradijsjes, de 22 hofjes die Haarlem telt. Misschien net iets teveel om in mijn eentje in een hele zomer te tekenen. Maar samen met tien andere kunstenaars kwamen we wel heel ver. Vanaf 7 december t/m 4 januari exposeer ik samen met enkele andere kunstenaars in de Kloostergangen van het stadhuis in Haarlem.

09. oktober 2018
Stel je toch eens voor dat je werk als tekenaar over een eeuw of twee uit de archiefkasten van het Noord-Hollands Archief wordt gehaald. Heel voorzichtig. Met van die handschoentjes. Om die echte Van der Zee eens nader te bestuderen. Wat deed zij? Welke techniek gebruikte ze? Dat zou toch wat zijn zeg!
05. september 2018
Als je het niet zou weten, loop je er zo aan voorbij. In de binnenstad van Haarlem zitten ruim twintig hofjes verscholen. Ze zijn eeuwenoud. En nog prachtig onderhouden. Ik tekende de afgelopen zomer drie van deze pareltjes, en schreef er ook nog wat tekst bij. Nu te zien en te lezen in de Haarlemse Hofjeskrant.

27. juli 2018
Als ik op een vroege zaterdagochtend over de Botermarkt fiets, op weg naar het hofje van Loo, is de reuring al daar. Ik manoeuvreer mezelf langs de Haarlemmers die druk zijn met hun wekelijkse bezigheden. Over de markt struinen, visje hier, kaasje daar, een goed geschuimde cappuccino bij espressobar Mogador en nog even in de rij bij Slagerij Mabrouk. Ik sla het gezellige tafereel gade, en fiets verder door de Barrevoetestraat, op zoek naar dat ‘oh schijnt, zo mooie hofje’.
19. juli 2018
Maanden heb ik gewacht op het moment dat De Dakkas in Haarlem haar deuren opende. Want het uitzicht op de rooftop van parkeergarage De Kamp, is fenomenaal. Als fervent tekenaar en urban sketcher, kon ik natuurlijk niet wachten om dit panoramische uitzicht vast te leggen.

Meer weergeven