The making of a... huisportret
Huisportret · 11. oktober 2021
Wat kreeg ik weer een mooie opdracht! Deze prachtige vrijstaande villa. Met zoveel karakteristieke details. Afgelopen weekend kregen de eigenaren een tekening van hun huis dat ze na dertig jaar gaan verlaten. Het werd weer eens tijd voor een timelapse.
Huisportret: van massagestudio naar oude bakkerij
Huisportret · 04. oktober 2021
Voor dit huisportret ontving ik foto’s uit een vergeeld foto-album. Op een van de plaatjes poseren de eigenaren voor hun bakkerij in Amsterdam West. ‘Van bakkersfiets naar een Mercedes voor de deur’, lees ik in een bijschrift. Dat ze trots op hun winkel zijn, is duidelijk. Dat de bakker nog in de harten van de familie zit ook; de kleindochter van het echtpaar klopt zoveel jaar later bij mij aan om er een huisportret van te laten maken.

Een heel persoonlijk huwelijkscadeau
Verslag van de dag · 19. september 2021
Wat geef je iemand voor een bruiloft? Het liefst iets origineels natuurlijk. Een envelop, een flesje wijn? Lief bedoeld, maar uiteindelijk beland je cadeau bij de andere envelopjes en weet het bruidspaar straks echt niet meer wie de gulle gever van dat briefje van vijftig was. De zus van de toekomstige bruid Marieke had ook liever iets anders voor ogen en liet een uniek familieportret maken.
Een bijzonder cadeau voor collega's
30. augustus 2021
Na maanden van thuiswerken, mogen we eindelijk weer wat vaker naar kantoor. Je collega's weer in het 'echt' zien, een koffietje drinken en het weekend doornemen. Wat hebben we het gemist! Hoe leuk is het dan om je collega's op een originele manier te verwelkomen. Dat deed HAK in de vorm van een groepsportret van alle collega's.

Portret van een woonbuurt
Huisportret · 06. januari 2021
Het was half december precies vijf jaar geleden dat de eerste bewoners het nieuwe woongebied Wilgenrijk betraden. Om dit te vieren, kregen zij van de projectontwikkelaar een huisportret van De Pen van Fem cadeau.
Een huisportret als blijvende herinnering
Huisportret · 01. januari 2021
Regelmatig krijg ik het verzoek om een huisportret te maken. Voor een verhuizing, bruiloft, verjaardag, jubileum, of bedenk maar een reden. Ze hebben wel allemaal een ding gemeen: het huis brengt vaak warme gevoelens naar boven en herbergt herinneringen die bewaard moeten blijven. Met een huisportret maak ik die herinneringen blijvend en tastbaar. Net zoals met deze landelijke woning.

12. november 2020
Voor KBO-Brabant en VGZ maakte ik weer een aantal illustraties in de rubriek Gezondheid. Deze keer gaat het over de mantelzorgmakelaar die mantelzorgers ontzorgt.
27. oktober 2020
Wie wil trouwen als in een sprookje, moet eens een bezoekje brengen aan dit prachtige Franse Chateau Camp del Saltre in de Lot. Een romantische trouwlocatie die je niet vaak tegenkomt. Dat ik het verzoek kreeg om een 'huisportret' van dit plaatje te maken, verbaasde me dan ook niks.

Visueel verslag van een trouwdag
Verslag van de dag · 08. oktober 2020
In de wittebroodsweken van een stel waar ik in augustus live op de bruiloft tekende, maakte ik een visueel verslag van hun trouwdag. Zij kregen tien tekeningen van hun familie cadeau.
01. oktober 2020
Dat bewegen gezond is weten we allemaal, vooral in deze periode dat we veel thuis zitten. In de rubriek Gezondheid voor KBO-Brabant, maakte ik een aantal illustraties bij dit onderwerp.

Meer weergeven