· 

Live tekenen op bruiloft

Weer een feestje om te tekenen! De Pen van Fem was als live tekenaar uitgenodigd op een bruiloft. Met twee prachtige bruidskinderen om het stel heen, het was een mooi plaatje om vast te leggen.

 

Ik was lekker op tijd en kon de sfeer van de trouwlocatie in me opnemen. Ook kon ik alvast een beetje 'intekenen', zoals ik dat noem. Restaurant Kroast in Amersfoort bleek een mooi pand aan het water om te tekenen. Vanaf een afstandje zag ik de eerste gasten al binnendruppelen. Tijd om terug te gaan en wat mooie momenten te vangen. Terwijl de gasten al lekker aan het borrelen zijn, teken ik in een paar snelle lijnen de stijlvol geklede mensen. De sfeer is goed, de bloemen zijn mooi en het is een prachtige zomerdag. Het water van de aquarel droogt snel, dus het is flink doorwerken.

Knokige knieën en rode pumps

Dan is het moment daar. De muziek start, het bruidspaar wordt feestelijk onthaald en de ceremonie begint. Ik kies een plek aan de zijkant waar ik het bruidspaar met hun kroost zo goed mogelijk kan zien. Het moet in een keer raak. De inkt vloeit. Mijn pen volgt de lijnen van wat ik met mijn oog zie. De stoere rode pumps van de bruid, het hippe pak van de bruidegom; het guitige ventje met de knokige knieën in zijn korte broek, en het meisje met het vrolijke vlechtje. Ik kijk en teken. Het wordt een mooie impressie van dat moment.

Mysterie guest

Ook de trouwambtenaar maakt onderdeel van het plaatje. En natuurlijk de fleurige veldbloemen om de tekening nog wat extra kleur te geven. Ik zie het bruidspaar kijken. Iedereen kennen ze, behalve mij. Op uitnodiging van de familie van de bruidegom, ben ik de 'mysterie guest'. Als de ceremonie voorbij is, leg ik nog de laatste hand aan de tekeningen. Alle zes de tekeningen stop ik in de meegebrachte map. Als het bruidspaar de tekeningen straks bij het diner krijgt, ben ik al lang weg. Super spannend natuurlijk wat ze ervan zullen vinden. Aan de foto te zien is het stel in ieder geval super blij en verrast. Wat een eer om deze dag te mogen vastleggen! 

Verslag van de dag

Na afloop van de bruiloft maakte ik een verslag van de dag. Natuurlijk werden er prachtige foto's gemaakt op deze dag die ik mocht gebruiken als referentiemateriaal. Na een aantal weken ontving het bruidspaar een tiental tekeningen van hun dag.  

Live tekenen op jouw bruiloft, jubileum of evenement?

Live tekenen, de bruiloft in beeld


review

“We hebben Femke benaderd om live te komen tekenen tijdens de bruiloft van mijn broertje.

Dit deden we omdat we op zoek waren naar een mooi en origineel cadeau. Nou dat is gelukt!!


We kregen zelfs tijdens de terugreis van de vakantie van Femke al een reactie en zo is het contact gebleven.

Snel, open en heel vriendelijk! Gelukkig had Femke tijd om te komen op 21 augustus 2020.

Femke was iets eerder aanwezig op het feest, nu kon ze even de locatie zien. Omdat het allemaal vrij relaxed was, is ze toen meteen begonnen met tekenen.

Wij hadden natuurlijk niets verteld, dus eigenlijk was Femke een extra gast. Maar ze was heel relaxed en subtiel aanwezig, en hoewel niemand haar kende leek Femke enorm op haar gemak. Ze heeft hele mooie tekeningen gemaakt voor en tijdens de plechtigheid, waardoor wij dezelfde avond nog een prachtig cadeau konden overhandigen. Het bruidspaar was zichtbaar verrast. Ook werd door Femke nog even geschakeld met de fotograaf, zodat wij als extra cadeau nog een soort overzicht van de dag zullen geven. 

 

Ze trouwden op vrijdag en al op zondag kregen wij van het bruidspaar een berichtje dat het cadeau bij hen aan de muur hing! Als dat geen compliment is!"

 

 

Marjolein de Weerd


Heb jij ook een feest om te tekenen?

Tekeningen van de dag: dat is weer eens iets anders dan foto’s! Heb jij binnenkort ook een bruiloft? Feest of event? Of een ander bijzonder moment om te vieren? Dan kan ik ook daarvan live verslag komen doen! Na afloop ontvang je direct de tekeningen. 

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0