Code vakantiegevoel!

Code rood, oranje of geel. Toen wij begin dit jaar onze vakantie naar Portugal boekten, kenden we deze codes alleen in de context weervoorspellingen. Toen Corona zijn intrede deed, kregen deze codes echter hele andere betekenissen. Onze vakantiebestemming stond lange tijd op geel. Dankzij feestende jongeren in de buitenwijken van Lissabon, sprong de stad opeens van geel naar oranje. En dat twee dagen voor onze geboekte vlucht. Tja, wat te doen dan? We annuleerden de boel en gingen op zoek naar een andere bestemming. Frankrijk, Italië, Kroatie? 

Terwijl het buiten pijpenstelen regende, zochten we urenlang het web af naar wat leuks. Want een leuke vakantie valt of staat met een goede accommodatie, vinden wij. Een beetje gefrustreerd klapte ik op een gegeven moment de laptop dicht. 'En wat als we nu gewoon met de auto naar Portugal gaan,' zei Mike. 'De accommodatie is toch al geboekt'. Zijn ogen twinkelden bij het idee, en die van mij ook. Een roadtrip met drie kinderen van 7, 5 en 1.... Moeten we dat echt doen? 2250 km geeft de Tomtom aan. Ik ruik avontuur! Binnen twee uur hadden we alle spullen gepakt en startten we de motor. Weg uit het herfstachtige Nederland. Precies 24 uur later komen we aan bij onze geweldige B&B Quenta Horta de la Rosa.  

Haarspeldbochten in de nacht

Het werd een roadtrip om nooit te vergeten. We besloten wel te zien waar we zouden overnachten. Langs de weg is genoeg te vinden. Maar toen we rond 23:00 uur een blik op de achterbank wierpen, zagen we drie heerlijk tevreden slapende kinderen. Zelf zaten we ook nog vol energie. We besloten door te rijden! De hele nacht door. Zelf houd ik niet heel erg van autorijden, maar toen ik 's nachts over de haarspeldbochten van de Pyreneeen reed, voelde ik een gevoel van trots.  Dit is code vakantiegevoel, code avontuur! We hebben geen spijt van onze keuze toch te gaan. Mocht het gebied waar wij zaten,  code rood krijgen, zouden we snel genoeg weg kunnen met de auto. Een fijn gevoel.

Urban Sketches in het moment

Het werd een heerlijke vakantie. Met veel ruimte voor strand, lekker eten, zwembad, leuke Portugese stadjes en dorpjes en Urban Sketches. Onze B&B inspireerde me om te tekenen - waar mogelijk met de kinderen. Maar het is aardig gelukt. Blij met deze sfeerbeelden die ik op vakantie maakte. Het neemt me weer even terug naar waar we waren. Dat is het mooie van tekenen. Als ik teken, zuig ik mezelf in het moment op. Jaren later weet je daardoor nog hoe fijn - of juist niet - het er was. Onderstaande Urban Sketches geven een mooi beeld van twee weken Portugal.

Workshop Urban Sketching

Wil je ook het plezier ervaren van tekenen in een schetsboek? Tekenen van wat je meemaakt? Op vakantie of gewoon thuis. De Pen van Fem geeft workshops Urban Sketching in samenwerking met Tekenschool Kobalt Haarlem. Kijk hier voor meer info. 

Tekendagboek Portugal

Reactie schrijven

Commentaren: 0