· 

Het Kweekcafe: een plek voor iedereen!

Zo ongeveer iedere week probeer ik een mooie horecagelegenheid te tekenen. In Haarlem poppen steeds meer leuke tentjes op. Dus er is genoeg keuze. Die nieuwe tentjes zijn vaak het leukst om te tekenen. Ze hebben een fijn interieur waar mijn tekenhart sneller van gaat kloppen. Geen steriele strakke zaken. Maar juist die zaakjes met een combinatie van retro en modern interieur. Leuke tierelantijntjes, mooie planten en niet te vergeten lekkere koffie en lunch natuurlijk. 

 

 

Een van die zaakjes is bijvoorbeeld het Kweekcafe in Haarlem Noord. Precies tussen het Kleverpark en de Bomenbuurt in. Ze bestaan inmiddels alweer bijna drie jaar. Voorheen trok de Kweektuin alleen klein kleuter- en peutervolk aan voor een bezoekje aan de kinderboerderij en een wandeling over het Kabouterpad. Met de komst van het Kweekcafe is er veel meer te doen. 

slootje springen, dammen bouwen...

Voor jong en oud. Binnen en buiten. Zo is de natuurspeeltuin Paddenpoel vorig jaar zomer geopend. Je kids kunnen er naar hartelust water pompen, over slootjes springen en dammen bouwen. Terwijl jij met je latte op de houten bank van het zonnetje geniet. Niet slecht! 

plof neer op de velouren omastoel

Ook als je op een rustige plek wilt werken, kan dat hier. Crash dan neer in het cafeetje voordat je de kas induikt; heerlijke geuren van verse biologische paddenstoelensoep stegen van de week uit de keuken op. Kom je met je kids? Loop dan even door naar de kas. Daar is genoeg beweegruimte en speelgoed voor het kleine grut. Zelf kan je neerploffen in een van de grote velouren omastoelen. Achterin de kas verkopen een aantal kleine creatieve ondernemers hun waar. En ook worden er workshops gegeven voor jong en oud. Kortom, een inspirerende en innovatieve plek!

 

circulair en duurzaam

Het Kweekcafe richt zich op een circulaire en duurzame economie. Zo verkopen ze geen plastic flesjes water. Een koffie to go krijg je in een kartonnen bekertje zonder plastic roerstaafje en dekseltje. Kijk daar houd ik van! Het is dat het gister nog wat te koud was voor ijs, maar anders had ik zeker zo'n gezond ijsje van IJsbaart geprobeerd. In smaken van Cheesecake Blauwe Bes, Banaan Choco of Appel Peer met een vleugje citroen. Jamjam! 

 

 

 

bezoekje waard dus!

Je vindt het Kweekcafe aan de Kleverlaan 9 in Haarlem. 

 

 

Kijk hier verder voor openingstijden en wat het Kweekcafe nog meer te bieden heeft. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0